رکورد تاریخی معاملات بورس کالای ایران شکسته شد

مدیرعامل بورس کالا از ثبت بالاترین رکورد تاریخی ارزش معاملات بورس کالا در سال جاری خبر داد و گفت: ارزش کل معاملات امسال بورس کالای ایران تا پایان بهمن ماه، به بیش از یک میلیون و 35 هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 39 درصد افزایش یافت.

«حامدسلطانی نژاد» اظهار داشت: در 10 ماه نخست امسال، بورس کالا 48 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: بر این اساس، بورس کالای ایران با ارزش معاملات 879 هزار میلیارد ریالی، رتبه اول را در بین سایر بورس‌ها کسب کرده است.


وی ادامه داد: همچنین 24 میلیون و 131 هزار تن محصول به ارزش 446 هزار و 353 میلیارد ریال در بازار فیزیکی بورس کالا معامله شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 4 درصدی در حجم و 33 درصدی در ارزش معاملات را تجربه کرده است.
مدیرعامل بورس کالا با تشریح جزییات معاملات بورس کالا، گفت: محصولات صنعتی و معدنی در 11 ماه گذشته با معاملاتی به ارزش 183 هزار میلیارد ریال حدود 41 درصد و محصولات پتروشیمی با 139 هزار میلیارد ریال حدود 31 درصد دارای بیشترین سهم از مجموع معاملات فیزیکی بورس کالا بودند.
سلطانی نژاد افزود: فرآورده‌های نفتی نیز 20 درصد و محصولات کشاورزی هفت درصد از ارزش معاملات این بازار را به خود اختصاص دادند.
وی اضافه کرد: همچنین 61 درصد معاملات بورس کالا به معاملات نقدی و 39 درصد به معاملات سلف (پیش فروش و...) اختصاص دارد.
مدیرعامل بورس کالا درباره تامین مالی از طریق معاملات بورس کالا نیز گفت: محصولات صنعتی و معدنی با 136هزار و 733 میلیارد ریال 79 درصد از مجموع تامین مالی از طریق بورس کالا را به خود اختصاص داده‌اند.
سلطانی نژاد اضافه کرد: گروه محصولات پتروشیمی نیز با سهم 20 درصدی در جایگاه دومین گروه بزرگ تامین‌کننده منابع مالی از طریق بورس کالا بود.
وی ادامه داد: همچنین از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه 2 میلیون و 791 هزار تن محصول کشاورزی به ارزش 31 هزار و 229 میلیارد ریال در بورس کالا خرید و فروش شد که بالاترین میزان معاملات از سال 86 تاکنون بوده است.
مدیرعامل بورس کالا یادآور شد: همچنین در این مدت سه میلیون و 673 هزار تن محصول پتروشیمی به ارزش 138 هزار و 685 میلیارد ریال معامله شده که دارای بیشترین رکورد معاملات از سال 86 تاکنون بوده است.
سلطانی نژاد درباره برنامه‌های در دست اجرای بورس کالا نیز اظهار داشت: ظرفیت سازی برای افزایش پذیرش محصولات کشاورزی مانند جو، ذرت و گندم در بورس کالا از جمله برنامه‌های در دست اجرا بوده است.
وی خاطر نشان کرد: پذیرش جوجه یک روزه گوشتی، معاملات گواهی سپرده پسته و اجرای طرح توافقی خرید زعفران نیز از دیگر اقدامات انجام شده به شمار می‌رود.
وی اضافه کرد: افزایش درصدی 11 درصدی حجم و 33 درصدی ارزش معاملات پتروشیمی در 11 ماه سال 96 نسبت به مدت مشابه پارسال با ثبت رکورد جدید در معاملات این محصولات همراه بوده است.
مدیرعامل بورس کالا درباره برنامه‌های در دست اجرا گفت: حراج به روش مناقصه در معاملات بازار فیزیکی، اجرای معاملات تهاتری، راه اندازی معاملات حق امتیاز، اجرای طرح معاملات خرید «دین»، راه اندازی معاملات مبتنی بر رویت و صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی از جمله طرح‌های در دست اجراست.
سلطانی نژاد ادامه داد: اجرای سیاست خرید توافقی خرید محصولات کشاورزی با اولویت خرما، پسته، کشمش و زعفران نیز از دیگر طرح‌ها به شمار می‌رود.
وی در ادامه از ورود بانک‌های جدید به فرآیند تسویه معاملات بورس کالا خبر داد و گفت: تاکنون 14 بانک در این باره همکاری می‌کردند که بزودی چهار بانک دیگر نیز وارد این فرآیند می‌شوند.
مدیرعامل بورس کالا با حمایت از طرح قیمت تضمینی گندم به جای خرید تضمینی، گفت: سیاست خرید تضمینی، روشی منسوخ در دنیاست و در جای دیگری از آن استفاده نمی‌شود، بلکه محصولات یا بیمه می‌شوند و یا یارانه می‌گیرند.
سلطانی نژاد افزود: با اجرای طرح قیمت تضمینی که در بورس کالا اجرا می‌شود، کشاورزان در مدت سه روز به میزان دو سوم از مبلغ را دریافت می‌کنند و سپس در مدت 2 هفته مابه التفاوت قیمت، دریافت می‌کند.
وی ادامه داد: تاکنون طرح قیمت تضمینی برای فروش جو استفاده می‌شد که قرار است برای فروش گندم نیز بکار گرفته شود.
مدیرعامل بورس کالا درباره طرح فروش خودرو در بورس کالا گفت: بورس کالا، یک ساز و کار شفاف معاملاتی را فراهم می‌کند، بنابراین مورد توجه بازار خودرو نیز است.
سلطانی نژاد اظهار داشت: قرار بود که چند مدل خودرو در بورس کالا عرضه شود که در نهایت خودروی سراتو، انتخاب شد، اما به دلیل عرضه این خودرو در بازار آزاد با شرایط مناسب و اقساطی، از فروش این خودرو در بورس کالا استقبال نشد.
مدیرعامل بورس کالا ادامه داد: با اصلاحات انجام شده قرار است که فروش خودرو در بوس کالا از اسفندماه دوباره از سرگرفته شود.
وی خاطر نشان کرد: همچنین قرار است که بزودی به میزان پنج هزار میلیارد ریال برای خودروسازان تامین مالی
مدیرعامل بورس کالا درباره تعامل بورس کالا با کشورهای همسایه، گفت: قرار است با عراق همکاری شود، اما باید توجه داشت که فعالیت در بازار عراق با مخاطراتی همراه است، زیرا در آن کشور، معاملات بیشتر به صورت نقدی و غیربانکی انجام می‌شود.
سلطانی نژاد با بیان اینکه معاملات بورس کالا، بانک محور است، اظهارداشت: صادرات برخی کالاها مانند آرد و فولاد به عراق انجام می‌شود که به تازگی یک محموله 500 تنی میلگرد نیز صادر شده است.
مدیرعامل بورس کالا اظهار داشت: راهکار ما برای تعامل با عراق، ایجاد تالار معاملاتی در منطقه آزاد اروند، راه اندازی بورس کالای مشابه در عراق و یا راه اندازی شعبه بورس کالا ایران در عراق است.
سایر اخبار این روزنامه
رکورد تاریخی معاملات بورس کالای ایران شکسته شد درشهرکهای صنعتی، اجرای 37 طرح با 2 میلیارد دلار سرمایه خارجی محسنی اژه‌ای مطرح کرد وضعیت پرونده‌های «سیدامامی»،«احمدی‌نژاد»، حوادث خیابان پاسداران و سقوط هواپیما در همایش بین‌المللی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه پایدار در سواحل مکران مطرح شد؛ سواحل مکران منطقه‌ای امن برای توسعه و سرمایه‌گذاری بازی با آتش بس مراسم بزرگداشت شهدای حادثه خیابان پاسداران در تهران برگزار شد در جلسه هیئت دولت به ریاست دکتر روحانی صورت گرفت: موافقت هیئت وزیران با تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی آذری جهرمی خبر داد استفاده وزارت ارتباطات از نظرات مراجع تقلید برای انطباق قوانین دیجیتال با فقه اسلامی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: فعالیت‌های قرآنی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بصورت جدی دنبال می‌شود رئیس‌جمهور فرارسیدن روز ملی کویت را تبریک گفت تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب سرباز کوچک امام